۷ مورد از فواید اثبات شده شکلات تلخ برای سلامتی

7 مورد از فواید اثبات شده شکلات تلخ برای سلامتی


شکلات تلخ نوعی شکلات حاوی مواد جامد کاکائو و کره کاکائو است که فاقد شیر یا کره موجود در شکلات شیری است. هیچ مدرک صد در صدی برای اثبات اثرات شکلات تلخ بر سلامتی، مانند کاهش فشار خون، وجود ندارد.

شکلات تلخ سرشار از مواد مغذی است که می تواند بر سلامت شما تأثیر مثبت بگذارد. این محصول از دانه درخت کاکائو که یکی از بهترین منابع آنتی اکسیدانی است ساخته می شود.

مطالعات نشان می دهد که شکلات تلخ می تواند بر روی سلامت ما تاثیر مثبت گذاشته و خطر بیماری قلبی را کاهش دهد. در اینجا ۷ مزیت سلامت محور شکلات تلخ یا کاکائو که توسط علم اثبات شده است، آورده شده است.

برای مطالعه در مورد میان وعده های سالم مقاله ذیل را مطالعه کنید : میان وعده های سالم که به کاهش وزن شما کمک می کنند

۱. ارزش تغذیه ای بالا

اگر شکلات تلخ با کیفیت که حاوی درصد کاکائوی بالا است می‌خرید باید بدانید که این محصول کاملاً مغذی است. شکلات تلخ حاوی مقدار مناسبی از فیبر محلول و سرشار از مواد معدنی است.

شکلات تلخ با ۷۰ تا ۸۵ درصد کاکائو حاوی:

• فیبر

• آهن

• منیزیم

• مس

• منگنز

 و علاوه بر آن، دارای مقدار زیادی پتاسیم، فسفر، روی و سلنیوم است.

البته، ۱۰۰ گرم (۳.۵ اونس) که معمولا برای مصرف روزانه پیشنهاد می شود، مقدار نسبتاً زیادی است. این مواد مغذی همچنین با ۶۰۰ کالری و مقادیر متوسط ​​قند همراه هستند. به همین دلیل، شکلات تلخ بهتر است در حد اعتدال مصرف شود.

مشخصات مربوط به اسیدهای چرب کاکائو و شکلات تلخ نیز خوب است. چربی های این محصول بیشتر از اسید اولئیک (چربی مفید برای قلب که در روغن زیتون نیز یافت می شود)، اسید استئاریک و اسید پالمیتیک تشکیل شده اند.

اسید استئاریک اثر خنثی بر کلسترول بدن دارد. اسید پالمیتیک می تواند سطح کلسترول را افزایش دهد، اما تنها یک سوم از کل کالری چربی را تشکیل می دهد.

شکلات تلخ همچنین حاوی محرک هایی مانند کافئین و تئوبرومین است، اما بعید است که شما را در شب بیدار نگه دارد، زیرا میزان کافئین در مقایسه با قهوه بسیار کم است.

۲. منبع قوی آنتی اکسیدان ها

ORAC مخفف ظرفیت جذب رادیکال اکسیژن است که معیاری برای فعالیت آنتی اکسیدانی غذاها است. اساساً، محققان مجموعه‌ای از رادیکال‌های آزاد (بد) را در برابر نمونه‌ای از یک غذا قرار می‌دهند و می‌بینند که آنتی‌اکسیدان‌های موجود در غذا چقدر می‌توانند رادیکال‌های آزاد را از بین ببرند.

ارتباط بیولوژیکی مقادیر ORAC مورد سوال است، زیرا در یک لوله آزمایش اندازه گیری می شود و ممکن است همان اثر را در بدن نداشته باشد.

با این حال، شایان ذکر است که دانه‌های کاکائو خام و فرآوری ‌نشده از جمله غذاهایی با بالاترین امتیاز هستند که آزمایش شده‌اند.

شکلات تلخ مملو از ترکیبات آلی است که از نظر بیولوژیکی فعال هستند و به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند. اینها شامل پلی فنول ها، فلاوانول ها و کاتچین ها و غیره است.

یک مطالعه نشان داد که کاکائو و شکلات تلخ دارای فعالیت آنتی اکسیدانی، پلی فنول ها و فلاوانول های بیشتری نسبت به سایر میوه های آزمایش شده، شامل زغال اخته و توت هستند.

۳. ممکن است جریان خون را بهبود بخشد و فشار خون را کاهش دهد

فلاوانول‌های موجود در شکلات تلخ می‌توانند اندوتلیوم، پوشش سرخرگ‌ها را برای تولید اکسید نیتریک (NO) تحریک کنند.

یکی از عملکردهای NO ارسال سیگنال به شریان ها برای استراحت است که مقاومت در برابر جریان خون را کاهش می دهد و در نتیجه باعث کاهش فشار خون خواهد شد.

بسیاری از مطالعات انجام شده نشان می دهد که کاکائو و شکلات تلخ می توانند جریان خون را بهبود بخشند و فشار خون را کاهش دهند، اگرچه اثرات آن معمولاً خفیف است. با این حال، یک مطالعه در افراد مبتلا به فشار خون بالا هیچ تاثیری را نشان نداد.

با توجه به تنوع زیاد بین مطالعات در مورد این موضوع، واضح است که تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

4. HDL را بالا می برد و از LDL در برابر اکسیداسیون محافظت می کند

مصرف شکلات تلخ می تواند چندین عامل خطر مهم برای بیماری قلبی را بهبود بخشد. در یک مطالعه کنترل شده، پودر کاکائو به طور قابل توجهی کلسترول بد (LDL) اکسید شده را در مردان کاهش می دهد. همچنین HDL را افزایش داد و کل LDL را برای کسانی که کلسترول بالا داشتند را کاهش داد.

LDL اکسید شده به این معنی است که کلسترول LDL با رادیکال های آزاد واکنش نشان داده است. این اتفاق باعث می شود که ذرات LDL به خودی خود واکنش نشان دهند و قادر به آسیب رساندن به بافت های دیگر، مانند بسته شدن شریان های قلب شما باشند.

کاملا منطقی است که کاکائو LDL اکسید شده را کاهش داده و حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان قوی است که آن را وارد جریان خون می کند و از لیپوپروتئین ها در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کند.

فلاون های موجود در شکلات تلخ همچنین می تواند مقاومت به انسولین را کاهش دهد، که یکی دیگر از عوامل خطر رایج برای بیماری هایی مانند بیماری قلبی و دیابت است.

با این حال، شکلات تلخ حاوی قند نیز هست که می تواند تاثیرات منفی برای افراد دیابتی در بر داشته باشد.

۵. ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد

به نظر می رسد ترکیبات موجود در شکلات تلخ در برابر اکسیداسیون LDL بسیار محافظت کننده هستند. این در درازمدت باعث می شود که کلسترول بسیار کمتری در شریان ها جمع شود و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری قلبی کاهش یابد.

در واقع، چندین مطالعه رصدی طولانی مدت بهبود نسبتاً شدیدی را نشان می‌دهد. در مطالعه ای که روی ۴۷۰ مرد مسن انجام شد، مشخص شد که کاکائو در مدت ۱۵ سال خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی را ۵۰ درصد کاهش می دهد.

مطالعه دیگری نشان داد که خوردن شکلات دو بار یا بیشتر در هفته خطر ابتلا به پلاک کلسیفیه در رگ‌ها را تا ۳۲ درصد کاهش می‌دهد. خوردن شکلات کمتر تاثیری نداشت.

مطالعه دیگری نشان داد که خوردن شکلات تلخ بیش از پنج بار در هفته خطر ابتلا به بیماری قلبی را تا ۵۷ درصد کاهش می دهد.

یک کارآزمایی بالینی در سال 2017 نشان داد که افرادی که بادام را با یا بدون شکلات تلخ مصرف کردند، سطح کلسترول LDL را بهبود بخشیدند.

البته، این چهار مطالعه به طور مشاهده‌ای انجام شده‌اند، بنابراین دقیقاً مشخص نیست که آیا این شکلات بوده که خطر را کاهش داده است یا خیر.

با این حال، از آنجایی که فرآیند بیولوژیکی این ماده شناخته شده است (کاهش فشار خون و LDL اکسید شده)، این احتمال وجود دارد که خوردن منظم شکلات تلخ ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.

۶. از پوست شما در برابر نور خورشید محافظت می کند

ترکیبات زیست فعال موجود در شکلات تلخ نیز ممکن است برای پوست شما عالی باشد. فلاوانول ها می توانند در برابر آسیب های ناشی از نور خورشید محافظت کنند، جریان خون را به پوست بهبود بخشند و تراکم و آبرسانی پوست را افزایش دهند.

حداقل دوز اریتمال (MED) حداقل مقدار اشعه UVB مورد نیاز برای ایجاد قرمزی در پوست 24 ساعت پس از قرار گرفتن در معرض است.

در یک مطالعه روی 30 نفر، MED پس از مصرف شکلات تلخ سرشار از فلاوانول به مدت 12 هفته، بیش از دو برابر شد.

اگر در حال برنامه ریزی برای تعطیلاتی در کنار ساحل هستید، از هفته ها و ماه های قبل مقداری شکلات تلخ بیشتری را میل کنید. اما قبل از این کار با پزشک یا متخصص پوست خود مشورت کنید.

۷.می تواند عملکرد مغز را بهبود بخشد

خبرهای خوب شکلاتی ما هنوز تمام نشده است زیرا شکلات تلخ همچنین ممکن است عملکرد مغز شما را بهبود بخشد. یک مطالعه روی داوطلبان سالم نشان داد که خوردن کاکائو با فلاون بالا به مدت ۵ روز باعث بهبود جریان خون در مغز می شود.

کاکائو همچنین ممکن است به طور قابل توجهی عملکرد شناختی را در افراد مسن با اختلالات شناختی خفیف بهبود بخشد. ممکن است تسلط کلامی و چندین عامل خطر برای بیماری را نیز بهبود بخشد.

علاوه بر این، کاکائو حاوی مواد محرکی مانند کافئین و تئوبرومین است که ممکن است دلیل اصلی بهبود عملکرد مغز در کوتاه مدت باشد.

چه چیزی شکلات تلخ را تبدیل به ماده ای مغذی می کند؟

طیف وسیعی از عوامل وجود دارد که کیفیت شکلات را تعیین می کند که فقط به محتوای کاکائو یا منطقه ای که دانه های کاکائو در آنجا تهیه می شود مربوط نمی شود. در حالی که برچسب محصولات همه چیز را به شما نمی گوید، اما می توانید مقدار اطلاعات لازم را بدست آورید.

محتوای کاکائو

درصد محتوای کاکائو (یا مواد جامد کاکائو) در یک بلوک شکلات به هر چیزی در آن بلوک که از دانه کاکائو مشتق شده است اشاره دارد. این شامل توده اصلی و همچنین کره کاکائو اضافه شده به شکلات را شامل می شود.

درصد کاکائو نشانه ای از شدت طعم شکلات است، اما چیزی در مورد کیفیت و نوع دانه کاکائو یا نحوه تخمیر و خشک شدن آن به شما نمی گوید. همچنین میزان کره کاکائو را نشان نمی دهد.

کره کاکائو

محتوای کره کاکائو مسلماً نشان دهنده کیفیت بهتری نسبت به درصد کلی کاکائو است زیرا چیزی است که باعث می‌شود شکلات در دهان ذوب شود و حسی لوکس به آن می‌دهد.

بسیاری از شکلات‌های درجه پایین‌ مانند شکلات‌های ترکیبی، حاوی کره کاکائو با کیفیت پایین تر و چربی‌های گیاهی کم‌هزینه‌تر مانند روغن پالم هستند.

سخن پایانی

شواهد قابل توجهی وجود دارد که نشان می‌دهد کاکائو می‌تواند فواید سلامتی قدرتمندی داشته باشد، به ویژه در محافظت از بدن در برابر بیماری‌های قلبی. البته، این بدان معنا نیست که شما باید زیاده روی کرده و هر روز مقدار زیادی شکلات مصرف کنید زیرا شکلات تلخ پر از کالری بوده و خوردن آن بسیار آسان است.

اگر می خواهید فواید کاکائو بدون کالری موجود در شکلات را داشته باشید، یک کاکائو داغ بدون خامه یا شکر درست کنید. همچنین توجه داشته باشید که بسیاری از شکلات های موجود در بازار مغذی نیستند. شکلات‌های تلخ معمولاً حاوی مقداری شکر هستند، اما مقدار آن معمولاً کم است و هرچه شکلات تیره‌تر باشد، قند کمتری در آن وجود دارد. شکلات یکی از معدود غذاهایی است که طعم فوق العاده ای دارد و در عین حال فواید قابل توجهی برای سلامتی دارد.

Comments

Popular posts from this blog

10 نکته ای که باید از افراد موفق جهان آموخت

چگونگی استفاده از نیم کره راست مغز برای تقویت خلاقیت

بررسی نقش اجرای قانون 80/20 در موفقیت افراد